Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Οι εναλλακτικές προτάσεις του ΕΔΕΚΟΠ στην Κοπεγχάγη


Στις 19-20 Νοεμβρίου η ευρωπαϊκή Αριστερά θα συναντηθεί στην Κοπεγχάγη, στο κοινοβούλιο της Δανίας, σε συνέδριο που οργανώνει η Κοκκινοπράσινη Συμμαχία των Σκανδιναβικών χωρών. Θα αναλυθούν καίρια ζητήματα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, με κυρίαρχο θέμα την ΟΝΕ.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Η ΟΝΕ έχει εμφανώς αποτύχει και η ΕΕ σταδιακά περνάει σε κρίση, ιδίως μετά την απόφαση τη Βρετανίας για έξοδο. Η άνοδος της άκρας Δεξιάς αποτελεί απειλή για τους ευρωπαϊκούς λαούς που γίνεται ακόμη μεγαλύτερη μετά τη νίκη του Τραμπ. Στην Ελλάδα η παράδοση άνευ όρων του ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργήσει κλίμα απογοήτευσηςκαι τεράστιας λαϊκής αγανάκτησης.

Η ευρωπαϊκή Αριστερά συνειδητοποιεί πλέον ότι χρειάζεται ένα πρόγραμμα το οποίο θα αμφισβητεί ευθέως την ΟΝΕ και την ίδια την ΕΕ. Το
ΕΔΕΚΟΠ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας.

Το Δίκτυο έχει ήδη επεξεργαστεί θέσεις για την Ευρώπη γενικότερα, αλλά και προτάσεις για την Ελλάδα ειδικότερα. Μια πρώτη παρουσίαση θα γίνει στην Κοπεγχάγη και θα ακολουθήσουν και άλλες. Η μάχη για την πορεία της Ευρώπης μόλις άρχισε.
 

Περισσότερες πληροφορίες και ζωντανή μετάδοση από το συνέδριο εδώ: http://euro-planb.dk/